Tuesday, June 17, 2008

... bekalan ...

I slalu sangat miss/skip lunch... disebabkan this morning i bangun terawal & terlebih rajin, i cooked extra to bring bekalan for lunch kat opis...


Ni bekpas i, karipap sardine.....


Ni lah makanan serba ringkas yang i bawa for lunch yang i makan pada pukul 3 tadi nie...


kubis masak lemak, tauhu sambal, ikan kering & nasi wajiblah kan .... skali skala macam camni best gak... i ajak Koala to join me...suka dia..

14 comments:

Ct eLLy said...

amboii rajin betul bawak bekal ye.. sambal itu memanggil kuuu
sungguh menyelerakan :o)

rasp said...

ct elly,
: utk arini je kot rajin hahahahaha.. slalu2 tu malas hahahahah.. i pun terkezut...

IdaShah said...

dulu masa bujang2 aku rajin bwk bekal. skrg nih tak sempat dah nak masak2 awal lg...

rajin ko ekk...tp bagus gak kan. ari2 makan kt kedai boring gak

rasp said...

idashah,
: tu la pasal..dah boring ssgt makan kat kedai..lauk yg sempoi pun rasa cam sedap je asalkan homecook kan..

Shopaholic Mama said...

rajin betul you masak even thou once a while. I ni pun very rajin -rajin REHEAT aje!

moralle said...

Sodap nye, sumer tu my favourite, tak sangka wanita bekerjaya macam u rajin masak pagi-pagi, hehehe.......... sowie gurau aje......

Ted said...

tak bole tahan tgk ikan masin tu... nyumm! nyummm!!

Mieza said...

wah pepagi lg bgn ya siap bekal...byk msk tu...ikan kering...bestnya...:D

kombinasi yg menyelerakan...

rasp said...

SHM,
: i pun cam u rajin REHEAT :D

moralle,
: i sendiri terkezut dgn kerajinan i nie hahahahhaah

ted,
: ikan kering pembuka selera kan...

mieza,
: sbb terbangun awal 1 jam tu leh bawa bekal.. hahahahha

TauruzMama said...

Rasp sgt rajin la masak pepagi..lauk2 tu memg nyelerakan la..dh mula la nak carik nasi ngan sambal,terliuq neh..

mama ranggie said...

rajinnye die masak!

meenzuleyka said...

bgs bwak bekal...terutama bila harga minyak dah naik ni kan...jimatttttt..

PerantauSepi1306 said...

eeeee cedapnyer, masak sendri lagi... nak sket bleh.. ni x p lunch lagiks nih.. 2.30pm ader meeting...uwaaaaa

rasp said...

tauruz,
: nah laling amik ini tisu lap itu air liur :D

mama,
: rajin ek..hehehehe sekali skala je...

meen,
: mmg kena jimat yang..kat luar mkn mahal...

perantau,
: meh sini i suapkan lagi, nak....