Tuesday, May 27, 2008

... waris jari antu ...

Ha! Ni ha... waris jari antu inai... huhuhuhuuuuuuu

ni dalam proses


and the outcome... abaikan jari jemariku yg krepot,kuku ku yang tak cantik tat oso needs a manicure...

Neway, semalamkan i gi Tesco, biasalah hujung bulan kan kena stok balik makanan kat umah tu... sampai-sampai tengok ada ramai org kat entrace lepaks-lepaks cam ada benda happening... i pun mengepo lah kat situ...tau apa they all buat...

They all tengah merendam kaki dalam plastik pool yg agak besar and buat terapi ikan... ikan kecik2 yg gigit-gigit manja kat kaki tu...nampak cam best tapi geli pun iye... i pun apa lagi..cari lah hp nak snap gambar.. tup tup alamak hp tertinggal kat umah la plak... SH dah ntah ke mana, masuk ke dalam tesco le tu (dia tak kepo cam i) .. so terpaksa
lah i blah tanpa amik gambar *uhuks* Uols dah pernah try ke terapi tu? Amacam, best ke?

18 comments:

Mieza said...

aku pun klu pakai inai suka kat kuku jer....

ko dh putih...pakai inai merah...terserlah jari jemari mu...cewahhhh...:D

rasp said...

mieza,
: we same-same laaa...

malu i u.. sebenornya i amik gambar kat tempat terang bior nampak cam putih leh *ihiks*

Shopaholic Mama said...

In Spore also ade this kind of shop offering this ‘fish pond’. Mcm ikan bilis & they supposedly feed on our feet’s dead skin. Good for those kaki kurap or kaki eczema but I belum try. Gelilah!

TauruzMama said...

Tesco mana ni Rasp..ari tu nengok lam TV jer pasal terapi ikan ni..
Gebu nyer tgn Mu iteww!

imz said...

semekom..salam kenal...hai...wah pakai inai..lama la ai x pkai inai...

moralle said...

Yang, tak nak tengok gambar jari lah, nak tengok orangnye leh tak, tak de pun email je lah tu me yr photo, hehehe.

If I remembered correctly, these fishes also can cure sakit phyrosis (tak tau betul ke tak spelling nye), its sakit kulit, in Italy, they hv big pools for people with this penyakit to cure it, the fishes will gigit-gigit kulit-kulit mereka & they will recover. Tapi penyakit ni bukan penyakit berjangkit.

rasp said...

tauruz
: yg kat ampang tu.. tangan ku itew montoks gitew *uhuks*

imz
: wa'alaikumussalam..slm kenal..makacih yinggah..i link u k.. meh sini i pakaikan...

moralle
: i takut u nye pc meletops if i put my pics *ihiks*
kat sini ada kedai spa ikan tu.. if xsilap kat mid valley.. i tau it's good for sakit2 but tak ingat aper aaa.. tq for the info..

rasp said...

SHM
: Tu la i pun geli yang.. hehehehe

Ted said...

meranhye mak ngah! mcm perantin:D

ღ'*•.¸alin¸.•*'ღ said...

wah3....


cam raje sehari la plak...

hehehee

rasp said...

ted
: perantin lama yang still prasan baru *ihiks*

alin
: i ratu sehayat u ngehehehe

Mommy Lily said...

canteknya warna inai tu...geram tengokk...cam cutex aje..

nak jugak kasi ikan makan kulit kakiku ini wahhh !!!!!!!!

rasp said...

mommy
: tantek ek.. meh sini i letakkan nak...
: cobalah terapi tu then ckp kat i best tak *ihiks*

mama ranggie said...

terapi tu glame skrg kan!

tp mcm geli aje lah yang!

rasp said...

mama,
: mmg glam2 terapi tu kan.. i pun geli laa.. mau i angkat kaki sblum ikan tu terjah kaki i nghehehe

pearlEJ said...

cantik laa kaler inai tu kann... setengah inai jd mcm kaler oren light2 tu, tak cantik.. rasp pakai jd kaler oren terang mcm tu cantikkk... ailaikkkkk...

rasp said...

EJ
: i oso loike heheheheh

eedany said...

cutenya kuku rasp...kemas lah inai tu kat jari.

:)