Friday, May 16, 2008

... rezki ...

Hari nie, i masuk opis.. Sapphire dah beransur pulih, syukur alhamdullilah.. Suka sangat sbb minggu nie cuti sampai isnin so leh le tengok-tengokan Sapphire ni...hopefully she'll recover over the weekend.
Jez now my fren, Liz tepon, dia gi Perlis baru-baru ni and ada bawakan buah mangga utk i.. Bestnye, love u lah Liz, ingat u kat i ek.. tapi i suruh dia datang kul 1 coz masa tu confirm boss i dah chow waktu tu... Jumaat sebenornya my lunch hour is from 12.15 - 2.45.. syiok kan.. leh merewangkan.. tapi slalunya i tak dapat nak rewang-rewang sangat...*uhuks*


So Liz sampai sini kul 1 siap tapaukan i nasi... uiiihhh... syiok camnie... nie lah rupa lunch i hari nie.. tak abis makan, sayangnya...

Bab nasi tu satu hal, ni bab mangga plak, bukan sebiji 2 yang dia bawa, ko dua kotak tu beb...nak suruh i niaga mangga ke yang.. *ihiks*... no prob, dapat i distribute kat kengkawan kat opis nie...murah rezki ko Liz...




Ha! rupanya tujuan Cik Liz ni datang sebenornya ehem ehem nak menjemput dan minta tolong i... Cik mek nie nak tawin rupanya.. Oh! iye lah... dah nak coti skolah kan ... musim mengawan pun iye ooppsss... Dia nak minta tolong i buatkan something for the main table sebab dia tahu i minat buat benda-benda ni semua... insyaAllah nanti i come out with something... dia nak dalam 20 pieces... sib baik 20 kalo 200 mau i backhand dia...last-last minute camnie....



nilah di antara hasil-hasil kerja merapu i... amacam ok tak..hehehehe, nie stok lama for my kezen dolu2.. ada lagi ntah maner i letak...

Nampak gayenya weekend memerah otak leeeee ... ermmmm.... best gak lama dah tak buat benda-benda nie semua..

Slamat bercuti kepada semua and kepada hok sambut Wesak tu.. slamat menyambut hari Wesak... enjoice... Yippee coti 3 hari...

10 comments:

pearlEJ said...

wahhhhhh... berseni gak ekk yang... kalau ej laa... huhhhhh... jgn harap laaa.. tgn keras mcm kaki kerusi...

Mieza said...

wah berseni tgn ko ya...mieza pun tgh buat hantaran utk kawin kazen bln 6 ni...

byk mangga tu...pos2 la kat sini...sampai 2 kotak ko....:p

rasp said...

ej : hahahahahaha keras cam kaki kerusi ek heheheheheh lawak aa ej nie...

mieza : oooo tgh buat hantaran ek.. leh buat skali tak utk main table tu *ahaks*...

tu la i nak buka kedai jual magga lah :D...

moralle said...

Alhamdulillah Sapphire dah beransur pulih, leh enjoy lah wkend ni kan.
Klau lah I dekat kat sana, tak segan silu i terjah yr office amik mango tu, my favourite fruit tuuuuuuuuu.
Yang, banyak persamaan jugak kite, me also into this kind of wedding tingy, but mine more to hantaran, pelamin n catering. Hmmm yok kite JV, hahahaha.

rasp said...

moralle, wah leh gak jv.. international tu.. i pun ada buat hantaran & pelamin but not catering...mostly i buat for my cousins and close friends...

if u dekat, dah lama i bagi kat u mangga tu.. yummy!

meenzuleyka said...

eh cantik...blh buat bisnes tuh...

IdaShah said...

manyak nya dapat buah mangga..
aku masa bertunang n kawen buat hantaran sendiri..
tetiba jer berseni tangan nih hehehehe...
mood kawen pny pasal hiks!

rasp said...

meen, tengoklah tuan yg membuatnya *ihiks*

idashah, kita same2 lah..i pun sdn bhd.. hantaran sendiri bikin...

TauruzMama said...

Harap baby cepat sembuh yer Rasp..
unsakarable la pandai wat menda2 nih..sgt berseni ok..leh lah tolong wat tuk tauruz nt khan..;p
Selamat bercuti tooo...

rasp said...

tauruz, thx atas doa....
ermmm for u, uiks... no prob.. sebut je bila... *ihiks*