Tuesday, May 20, 2008

... eerrrmmmm ....

Sedapnya mengeliat *ahaks* Dah cuti 3 hari memang malas nak start keje kan.. Enjin nak warm up tu slow skit.. tambahan kalo enjin auto pick lagi slow *ihiks*

Cuti yang di spend very leisurely, and today i barulah i prasan i tak snap satu gambar pun, lupa laaa *uhuks* so ni storytelling cam radio aaa, not tv *ihiks*

Sabtu ada 3 families datang umah i, stay kat umah i sampai ke petang... masak lunch cincai2 je..menunya masak lomak udang, daging masak blasah je ada kicap & black pepper (resipi sendiri, tak tau nama :D) goreng ikan & pekasam, sambal belacan & goreng sayur campur. Malam tu keluar jap beli hadiah for my nephew, birthday dia esok...

Sunday, pagi kuar breakfast. Lepas tu terus gi my umah kezen i, birthday anak dia.. stay there dari kul 12 tengahari sampai lah kul 6 petang... lama tu.. lebih kurang cam family gathering lah gak... sronok... food dia cater pun sedap, yang syiok tu ada pengat durian.. fullamak...yummy yummy sunnguuuhhh! TQ dear for the lovely party...

Yesterday is housekeeping day... apa lagi nak buat mengemas rumah le so my family makan nasi goreng tuna je laaa... petang kuar jenjalan jap... till today...

Had a splendid time with family...

13 comments:

ღ'*•.¸alin¸.•*'ღ said...

aiyak...

jgn mls2 kije....

*chewah....ckp org...heheheee

alin pn 2 3 kali tutup alarm pg td sbb dah syok 3 ari cuti...

heheheee

:p

IdaShah said...

biasa lah bila dah cuti rasa malasss jer nak keje

syiokkk kan aktiviti bersama family

TauruzMama said...

macam xcukop jer cuti nih khan Rasp..raser cam nak sambung lagi la..uhuks..uhuks..

moralle said...

Hi Laling, yr wkend sounds great, spend time with family best nyerrrr, cam tak puas holiday yg singkat ni kan, balik keja, feninggggg.

rasp said...

alin
: cam tak cukup jek coti khan..

idashah
: malasss dengan caps & bold M :D

tauruz
: jom sambung nak, hahaha gelak setan! ajaran sesat!

moralle
: iye lah sis, cam tak cukup coti. mmg fenin masuk opis byk keje tapi i jengah blog gak dulu, nak warm up *ihiks*

viruspadu said...

alah nanado gambar yer

kalau tak mesti lg menyengat entry ni tau

rasp said...

vp: tu la pasal khan.. forgot laa lum dpt jadi blogger profesional cam u *ihiks*

pearlEJ said...

hahahaha mmg kemarin hari bibik sedunia kot yang??
ej dari pukul 8.30am dok jadi bibik sampai laa pukul 2pm baru settle... hahaha..

nasib baik amik heavy b/fast.. kekdahnya pukul 3.30pm baru keluar lunch dgn cik abe.. hihihi...

Ted said...

pekasam? sambal belacan? i loike!!!!!
terlioq i uuuu..... :p

nasazfrog... said...

nasi goreng tuna cam best jer bunyi dia,,,, kite isnin aritu koje ma,,,

rasp said...

ej,
: a'ah lah hari wesak/hari bibik melayu sedunia..opss ;D

ted,
: hehehe i yg dah makan taip aje pun terliuq hehehe

nasaz,
: cian lah u kojo, eh, lepas tu bukan mc ke *ihiks*

Shopaholic Mama said...

Sis, 1st time I heard nasi goreng ikan tuna. selalu ikan asin kan? apa rasanya?

rasp said...

sis SH,
: nasi goreng ikan tuna masak sendiri yang *ihiks* rasa ikan tuna lah..if ikan masin order saja :D