Wednesday, May 7, 2008

... the "7th Tag" ...

Tag ni kena pikior skit...redah jer...

1. Link to your tagger and post these rules on your blog.

2. Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird.

3. Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.

4. Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog.

So, here goes whateverlah :-

1. love being a mom and watch my kids grow and grow with them..

2. love reading tak kisah le, dictionary (oops - weird category kot) ke, paper ke, blog ke, magazine ke.. tapi novel kalo, lambat skit nak pinish la...

3. love being creative cam buat arts and craft with kids eg: scrapbooking, hantaran pengantin etc..

4. love travelling JJCM... tapi byk lagi negeri & negara yang belum ditakluk *ihiks* and dah lama tak travel jejauh nuuuun....

5. love taking pictures of others tapi tak suka amik gambar diri sendiri... konon-konon camera shy lah tu sebenornya takut kang kamera rosak hahahaha

6. tak suka dan paling takut bila tengok orang pakai topeng hok cam cina opera tu yang misai panjang tu (ntah apa nama dia) and oso the naga-naga thingy......eee larikkkkk...

7. RATU PENAKUT tapi pernah gi travel overseas sorang2, lawan pencuri sampai cedera ringan, pernah kena jahit tanpa dibius, pernah tidor dalam hutan sorang-sorang 1 malam masa kursus OBS - diantara contoh-contohnye lah.. pada kesemua waktu-waktu yang disebut diatas tu, jantung ni berdegup cam lari 1000m wooooo dug dap dug dap..

Nak kena tag fren-fren ek...sesapa yang sudi nak buat sila lah buat, sesapa yang dah buat tak yah buat k..up to uols k...tq

1. Ditott
2. Mamaranggie
3. Shopaholic Mama
4. Adrianna
5. Nasazfrog
6. TodTed&Ned
7. Viruspadu

Mieza laling... walla.... selesai tugasku...

17 comments:

viruspadu said...

ala, laling, kita dah penah wat tag mcm gini dulu, tp dulu laaa...

:D

tag kita yang lain pulak ek, nnt kita wat lalalala

rasp said...

VP, no prob laling.. tq neways..

nasazfrog... said...

wak.. nanti ader time kite buat okeh... yang no 6 tuh... takkan ler takut org pakai topeng,, larikk ker,, lorrr..

rasp said...

Nasaz, ntah naper tapi cam takut aaa, yg cina tu laa..masa CNY byk, geli geleman tgk...mmg leh larikkk aaaa...

Mieza said...

thanx ya sudi buat tag mieza walaupun sbk...:D

takut ngk org pakai topeng ya...

rasp said...

mieza, no prob. pelik tapi benar yg. Org yg pakai topeng cina yg make cam opera tu..ntah apa nama dia...yg misai panjang tu.. eee..pikir2 ni pun dah geli gelaman takuttt....

mama ranggie said...

kite pon dah buat lah yang!nanti refer lik ye n3 lepas2 k!

meenzuleyka said...

u i gelarkan Ratu penakut yg redah jer.......

rasp said...

mama, wokez laling, no hal...

meen, hehehehe Ratu Penakut Redah Jerr 2008..phewittt...

Ted said...

nnti ada masa kite buat tag ni yg cik rasp :)

bagus baca dictionary tu cik rasp... u ni kira dictionary begerak la ye ngeeee

TauruzMama said...

Rasp,yg last skali tu kan sgt terrer ok lawan pncurik..

rasp said...

ted, uiks dictionary bergerak... oh tiddaaakk.. sbb tak pandai tu kena blajar tak sudah2 :)

tauruz, itu aksi tak pakai otak, main redah jer.. hehehehe

rasp said...

ted..opss lupa plak.. take ur time laling..

eedany said...

alamak... tags saya bertimbun2 tak siap lagi...

tunggu...tag yg rasp bagi tu pun nanti saya langsaikan.

:)

rasp said...

eedany, take ur time dear.. tq.

Shopaholic Mama said...

Hi Sis Rasp, will do it later bila idea dah ade ok!

rasp said...

SM, tak kisah yang, take ur time k...