Thursday, April 17, 2008

... mendung ...

Cuaca kat luar skarang nie mendung....Semendung dengan berita-berita yang i trima..


Mendung 1

Bacakan crite kat blog Tauruz pun dah menyedihkan... Tapi tadi nie memanglah i mendapat crite yang amat mengejutkan....

view from my ofis window


Mendung 2

I call kawan i *Peah nak minta no hp hubbynye... bersangkutan dgn kerja SH i lah... alih-alih si Peah ni cakap, "Eh! Hubby? Mana ada... dia bukan hubby i"... hehehehehe i ketawakan dia.... "Peah, jgnlah main-main"... then Peah pun cakap kat i "Kak Rasp, si *Polan tu dah ceraikan i" MasyaAllah.... terkezut i.


FYI, Peah & Si Polan tu baru setahun lebih kawin and dapat baby yg sekarang ni berumur 3 bulan...Peah is a very soft, sweet, humble beautiful young woman... tapi sememangnya si Polan tu bermasalah...Kawan my SH pernah nampak si Polan berhoye-hoye kat Hard Rock beberapa kali dah, dikelilingi jelitawans (yang sebenarnya tak jelita pun) yang tak dikenali....My SH pernah gaklah nasihatkan si Polan but rupanya nasi telah menjadi bubur.....


Sedihnya i.... bertelenovela lah i lepas tu terkenangkan anak mereka .... eeeeeeee geram lak kat si Polan bodoh tu.... tak faham tul... apa lagi yang dia nak hah? Ntah lah...


Mendung 3

Pagi tadi a close fren of mine datang nangis2 kat i.... Apsal lah plak ni...

I close my ofis door, tanya wassup?.. Father dia ni mmg ada masalah kewangan... tup tup semalam dia dapat tau father dia gi pinjam duit kat ALONG & now dia dah risaukan keselamatan her parents.... Dah tak byk hutang dia nak pay off... tapi right now father dia tak de duit dah nak langsaikan hutang tu... dia dah buntu... Sib baik lah i have some simpanan... so i tolonglah apa yang leh i tolong.

Kenapalah manusia nie tak reti-reti lagi padah meminjam duit kat ALONG. Macam-macam kes dah kita dengar and yet masih ada lagi yang gi meminjam....I no understand laa

Don't know what to say anymore ... all i can do is to save a prayer to them and all my frenz....Amin.....

* names have been changed to protect privacy

9 comments:

Mommy Lily said...

jadi kaunselorr nihh...bagus la sama2 leh berkongsi masalah kann...

good good

Mieza said...

mcm kisahkan...semuanya menyedihkan...:(

bgsla..pendengar yg setia...:D

rasp said...

mommy, mieza,

a'aa bagus jadi pendengar nie.. leh dijadikan ikhtibar kat kita kan...

pearlEJ said...

alahaiii, kesianya kat 'peah' tu kann.. baru kawin n baru dpt baby tetiba dh bercerai... apa punya jantan pun tak tau laaa.. haishhh...

rasp said...

tu la pasal.. i kesian kat the baby... kalo si Polan tu ada depan i, mau kena 'flying' kick i..

moralle said...

Hi rasp, kite sebagai manusia ni memang tak lepas dari masaalah kan,kalau bukan kite yg bermasaalah, ade je orang yg kite sayang, kite kenal pulak yg bermasaalah, n kite as a fren of course lah dapat jugak rasakan kesedihan mereka suma, what u can do to help is yr support as a fren to them so that they will not give up so easily and cuba cari jalan yg sesuai untuk menyelesaikan masaalah mereka. Take care & happy wkend to u n family.

rasp said...

Moralle, betul tu.. the only help i can offer is my ears, my shoulders, my heart and my prayers..u too have a great weekend..

TauruzMama said...

Rasp,mcm2 kisah cedey la en3 minggu ni..
Ras si POLAN tuh kena duk ber2 ngan mama 'KAKAK'..tu br betoi kann..

PerantauSepi1306 said...

rasp kagum with u.. so much kindness in ur hearts... susah nak jumpa orang yang cenggini sekarang... apa2 hal wa suspek sgtlah!! :D