Tuesday, April 29, 2008

... gigit ...

Tetiba rasa letih..why aaa?

Today keje banyak sangat.. now jam dah kul 4.15pm and yet i lum lunch...oooooo banyaknya keje... bila baca story morry the morning glory of bloggers yang gi holiday cam best jek... Confirm nak gi cuti ni... Truly tired.

Yesterday masa i masuk jek nurseri Sapphire, the caretaker terus cakap sorry kat i. I ask dia, why? She said that Sapphire digigit oleh 1 child nie lah, si Z. Hangen nye I!!!! This is the 2nd time dia kena gigit tau tak. Nak marah si Z tu, she is just a baby too, 2 yrs old. Tak kan nak marah. I pun lodge complaint to the Principal.. Nangis u i tengok tangan Sapphire. Emerald pun telenovela dengan i...

ni kesan gigitan tu... susah nak amik gambar coz dia tak tau dok diam

I sedih sangat and cam tak leh nak accept why she kena gigit because Sapphire is jez gonna be 8 months old. Dia mana lah tau nak gaduh-gaduh, rebut-rebut toys, tarik-tarik rambut.. so there is no reason why si Z ni nak gigit dia. Her hobby kot gigit budak-budak nie so dia rasa dia leh gigit sesapa pun.

Then malam semalam around 9pm, the Principal datang rumah i. She said actually inclusive my complaint, it is the 9th complaint bout si Z tu gigit the kids kat situ. So as Principal she dah banyak kali tegur bonda si Z tu pasal her child's habit. After our house dia ke rumah si Z tu nak jumpa her parents and try to work something out..

Tup tup about 20 minutes later, Principal tu call i ckp parents si Z tu nak kuarkan anak dia coz dia tak tahan with all the complaints...am i happy? yes coz i know now bila i antar Sapphire ke nurseri, tak de orang akan gigit dia... kesian pun ada..kesian kan si Z.. why entah laa..i pun tak faham myself...

Whatever it is, i am seriously feeling exhausted!!! Looking forward for this Thursday, Labor day!! Cuuuuutttiiii!!! Yippee




9 comments:

moralle said...

Rasp, ciannye gegirl kenek gigit, I cant imagine, mesti she cried kan, budak-budak skarang agaknye di ajar kot main gigit-gigit. Aqil 2 weeks ago pun kenek gigit, but the best he gigit balik budak tu, same age 4yrs, tu baru kenek buku n ruas kan, hehehe. Bagus jugak lah si baby Z tu parents nye kuarkan from the care centre, nanti aysik gigit orang je dia. Ohhhh me to looking forward to the labour day holiday.

rasp said...

Moralle, tu la pasal nya.. i imagine dia cry i plak yg telenovela with Emerald.. aiyookk..

Syiok kan cuti-cuti nie...

pearlEJ said...

adehhh... kesiannya.. sape tak sakit hatikann, tetiba jerkk tgn anak ada kesan gigitan.. haishh...

meenzuleyka said...

gigit jer budak tu balik...biar dia rasakan...

arianna adrizal said...

dulu my mom auditor kat satu nursery ni. so i pun tiba2 je bole terjd staf kat situ, part time. mmg ada budak2 yg habit dia mcmtu. suka menggigit. nk salahkan dia.. tgk muka dia pun kita rs kesian. but personally i suggest parents la kena ajar.. bitau yg benda tu salah. kan org tua selalu kata, melentur buluh biar dari rebung ;)

i pun nk cuti2 jugak :D

Ted said...

alahai..takutnye... sian ur baby ye..
parents Z tu pun kesian lah pulak kan... tp smpai dah 9 kes baru nak kuarkan hmmmm cam ne tu ye...ish..ish...

rasp said...

EJ, tu la pasai, jatuhlah saham lah anak i nie *ihiks*

meen, ok tu, i wakilkan u leh? ;)

arianna, i pun agree with you, but parents dia jenis selamba dek je.. what to do kan..

ted, well at least dah kuarkan dah.. lega skit hati i...

TauruzMama said...

alahaii ksian nyer..lebamm tuh,naper la dak Z gigit sampai cam giteww..sian la

rasp said...

tauruz, tu la pasal.. i ni kan suka telenovela.. apalagi..*blush*