Friday, April 25, 2008

... D'Tag dek Mieza ...

I d'tag oleh Puan Sri Mieza, tag pasal "1st time"... crite 18sx tak leh crite kan...kang kena gam plak.. nghehehehehe.. Crite ni adalah 'the whole truth nothing but the truth' ye ye ooo je..... zzzzzasssss

Syarat wajib dipatuhi:

Bukan cerita rekaan dan tiada kena mengena dengan hidup orang lain. Perlu mengetag 5 lagi rakan blogger pilihan anda setelah anda di tag.

1. Pertama kali (dan kedua, ketiga, keempat kalinya).. melahirkan my Precious four... semuanya pengalaman yang berbeza... (leh tak nie cover sampai no 4.. heheheheh) 'kenangan terindah'

2. Pertama kali melahirkan anak kedua i kat umah ye, saya ulang RUMAH, my mum jadi 'bidan' terjun.. syukur alhamdullilah semuanya selamat...cik kak tu tak sabar-sabar nak tengok dunia (awal 3 minggu from due date). This year she is gonna be 14 years old...

3. Pertama kali membeli rumah ku syurga ku dan kete ku dengan titik peluh ku sendiri..... yezzer! yezzer! satisfaction guaranted beb!

4. Pertama kali ku lawan pencuri ... masa tu form 5 kot... tak ingat dah.. gila ko, pencuri tu besar and tinggi, i plak nak jadi heroin tolong my aunt.. lawan lah dgn dia.. ntah langkah apa lah i buka... tapi last2 pencuri tu blah but sempat lah tangan kanan i kena pisau dia tu.. kena jahit WITHOUT bius tu... 5 jahitan.. gila sakit tu tapi heroin macho lah katakan..meleleh air mata je..sib baik tak terpekik melolong sepak terajang doktor bengap tu...hehehehehe...

5. Pertama kali berblog...23 Nov 2007... gatal tangan nak start blog but i get to meet sooooooo many wonderful frenz/fellow bloggers....


So kena tag 5 org... cukup ke kwn bloggers i seramai 5 org...

1. Moralle
2. Mommy lily
3. Arianna
4. Eedany

last but not least... 5. Meen

Kalo uols dah ditag..sila abaikan... tak ku sangka, cukup gak 5 org ek nghehehehehe...Puan Sri Mieza, langsailah hutang i kat u.....

9 comments:

Mommy Lily said...

aiyoo..kena tag..

emm..nanti kita wat yee...

rasp said...

tq laling..enjoy ur weekend...

moralle said...

Hi dear, okie, kasi i till next wk to do it k, happy wkend.

TauruzMama said...

Wah!Rasp..cepatnyer wat tag..sangat semangat..hehe..kiter pon kena gak nih..

rasp said...

moralle, no prob dear.. take ur time. :)

tauruz, faktor umur yang, takut lupa oops .... nghehehehe

Mieza said...

thanx yang..sudi buat tag mieza...wah ko pgl aku puan sri...sri muka ke sri badan...:p

brani ko ek lawan pencuri tu...bravo3x..

nape doc tu x bius..ko seligi je dia...ingat x skt ke... :)

rasp said...

Mieza, no prob. Brings back old memories.

Bukannya brani, cam lupa diri plak masa tu..tak ingat apa2, tindakan spontan..

Nyaris2 ada adegan 'kickboxing' kat klinik tu..heheheheheeh

arianna adrizal said...

alamak! rs mcm da kena 2 tag ni.. hehe. man~man lo.. sy akan cuba bereskan ;)

rasp said...

arianna laling aaa... tq ur time ho .. no need hully hully ho...