Monday, March 24, 2008

... J.J.C.M ....

Uwaaa dah start keje balik dah...Mulalah kemalasan tahap gaban nak start keje nie... Syioknye bercutiiii....

I was in Penang dari Thursday 20 Mac sampailah hari Sabtu 22 Mac... Thursday sampai je terus gi breakfast kat Subaidah..tak taulah samada I ni dah lapar bebenor ke apa, makan roti canai je tapi mak aiiii... sedap tak terhingga plak rasanya....hehehehehe. Lunch kat Kassim Mustaffa., apa lagi kalo bukan nasi kandaq...kat Penanglah nak dapat makan nasi kandaq yang waklu..yummy yummy... Dinner gi jalan2 kat Gurney Drive, makan rojak buah & pasembur... Malam tu gi Nite Market kat Batu Feringhi, beli t-shirt & beg utk kain sembahyang, then jumpa famili A.A makan tandori kat Kapitan kat Queensbay Mall.....

beg telekung

Next morning, gi makan kat Taman Tun Sardon... kat situ, macam-macam ada... akceli makanan kat situ sedap & murah-murah siot....we all makan bee hoon sup, sandwich ketam & daging, nasi lemak.. ooohhh yummy yummy.... then we ronda2 kotaraya... disebabkan kepanasan we stop minum air sirap & makan cucur udang kat Penang Road.... sedap beb!!






Lunch gi umah A.A. Dia masak kari ayam, sambal belacan, ikan kering & ulam-ulaman... YUMMY, YUMMY!!!!! Thanx A.A. for your hospitality... Bila you mai KL my turn plak... we go JJCM k... Dinner gi makan dengan Awie kat Nasi Kandar beratuq... sehingga menjilat jari .... Kecian kat SH I, dia gi order for me... try speaking Penang aaa...


SH : Nasi setengah, bagi ikan kuah campoq...
Mamak : ok...
SH : Bagi lada na..
Mamak : apa?
SH : Eh... chili...
Mamak : apa?
Awie membisik sesuatu kat SH....
SH : cabai....
Mamak : oooooo....


Hahahahah... Good try darling... Awie, tq luv, u come kl kita gi cari mamak kl plak...


On Saturday, breakfast gi makan dengan Rock & family kat Arafat erm kat Jalan Hutton kot rasanya... ekceli ntah tul tak nama tempat tu.. blasah je lah... makan roti bakar, telur plus kari tapi sedap siot....Tengahari plak last makan nasi kandar kat Restoran Kayu, Bayan Baru... fuyooo......Yummy yummy tul.....


Lepas tu... sob sob sob... balik lah kami ke KL pada kul 3pm... Leh katakan 80% perjalanan hujan....Tapi sempat lah sampai umah sebelum bermulanya AF...hehehehehehe... sempat gak tu....


Untuk sekarang nie, no komen lah... dalam ramai2 tu, setakat ni I loike Nadia... ada package...

To all yang dah melayan kerenah kami.. tq kerana telah berjaya menaikkan lagi berat badan kami... love you guys.... till then... ciao...

p/s: gambar tak banyak amik, sebab dah terlampau teruja tengok makanan, dah habis makan baru teringat nak amik hehehehehehe....

4 comments:

pearlEJ said...

mai mkn kat tmn. tun sardon ka?? alahaiiiiii.. dh dekat dh dgn rumah ej tuhh... dekat sgt2, ej kt minden height aja.. hehe.. kalau tak pagi2 tu boleh laa b/fast sesama yer dak.. :D

rasp said...

iye ke... aiseyman.. rugi... next time lah yang...

Mommy Lily said...

wah...detailnya kedai2 makan dia...harus mami buat rasp sebagai penasihat pemakanan (?) kalau mami gi penang ok ...?

rasp said...

mommy.... if nak gi penang, i leh inform you nak makan kat mana!! i lurrvveee foood...

nak jadi penasihat pemakanan untuk 'membesarkan' badan leh aje, tapi untuk menguruskan badan hehehehehe ya ampun....