Friday, March 20, 2015

... finally it's friday ...

As salam...

Alhamdulillah dah jumaat... me still coti ya sebab tu no jejak kasih kat mana-mana blog... sabaq na cheq balik mai cheq jengah uols...
* pics credit sir google

Have a great wiken ya.... Sesapa balik kampung tu safe trip... don't angry-angry kalo stuck dlm jam... Taking cares uols....

* entry autopublish



Thursday, March 19, 2015

... road tour Dec '14 : Krabi ...

 As salam 

Today me still coti...so BW elek pocik tau... in sya Allah, i akan qada ye .... jom sambung citer...

Kalo gi Krabi tak gi snokeling adalah sangat rugi... iye ke? ntah lah... tapi rasanya sesapa gi Krabi mesti nak gi swim2 and snokeling kot... Ok kami amik package ke 4 pulau plus... masa pusing-pusing Krabi tu kami gi booking dah kat Chok Paisan Andaman ni... SH dah survey kat blog2 mana ntah... overall i am happy lah with the service...rege dah tertera kat situ tapi pandai2 lah uols minta diskaun....

Memang dorang akan pickup and drop uols kat hotel... so dorang cakap kul brapa-brapa, uols siap-siap lah tunggu kat lobi hotel...

Ok jom gi snokel... 1st stop kat Bamboo Island... memang cantik tempat ni tapi tak dapat explore sangat sebab nak ajar si Sapphire ni snokel ... takat berenang pakai life jaket tu no hal...nak pakai mask tu yg dia seriau skit....


Dah warm up 30 minit camtu, dorang ajak naik boat gi tengok Phi Leh Lagoon...cantik sangat... tapi tak ingat lak pasaipa tak swim situ..


Next baru pi snokel kat Loh Sa Ma Bay.... syiok gak snokel... yg payah skit sebab me tak dapat sangat snokel... dok layan Sapphire... 1st experience snokel... dia seriau sbb bila masuk muka dia tau she is floating and that sea bed tu jauuuuhhh ke dalam... tapi sib baik dia tak panik, all she needs is to be wif me and hold my jacket at all time..masa ni xde byk gambar sebab semua org turun swim...me sempat snap gambar Emerald je tengah dok swim sbb me naik dulu with Sapphire....


Dah snokel... depa bawa pi Maya Bay.. lepak2 sini cantik... lokasi citer "The Beach"....


Ok dah puas main air, perut lapar.... jom gi makan kat Phi Phi Island... Food adalah halal... Lepas makan.. sapa nak main-main air boleh lah... 


And lepas last Phi Phi depa bawak pi last stop snokel kat Runtee Bay...see me memang tak dapat nak snokel sebab Sapphire berpaut pada me... takpe lah... enjoy gak rendam2 gitu...

Dapat snokel 30 minit then guide soh cepat-cepat naik sebab hari nak hujan...ngam-ngam semua orang naik...boat gerak, hujan pun turun...sib baik tak lebat and laut tak bergelora....

Sampai hotel the kids nak sambung mandi swimming pool... layan dorang kejap je lah...lepas tu me naik and siap2 nak kuar lah ....

Tapi idoknya keluar... dorang habis mandi memasing takmo keluar sebab penat... so SH sorang je keluar beli pancake nutella & nasi goreng je... makan kat dlm bilik... lepas makan apa lagi...tidur aaaa ... penat main air kannn.....


Sambung citer ni next week je lah ek... cam bosan lak tiap2 hari citer ni... bila nak habis lak citer krabi nie....Ok lah uols... taking cares....

* entry autopublish & tuanpunya tanah masih coti...